Ontspanningscoach

Als ontspanningscoach begeleid ik kinderen en volwassenen naar een ontspannen leven. In deze drukke tijd waarin de prestatiedruk voor kinderen hoog ligt en zij vaak na school ook nog andere verplichtingen hebben, zoals sport, bijles of muziek is er amper tijd over voor ontspanning. En dan bedoel ik echte ontspanning, niet in de vorm van spelletjes op de computer of social media op de telefoon. Maar echt even de stilte opzoeken, de prikkels van de dag verwerken, in de natuur zijn, een boek lezen of een massage ontvangen…

Als ontspanningscoach leer ik kinderen en ouders hoe ze zich kunnen ontspannen. Als er niet voldoende ontspanning bestaat naast alle stress en druk die wij ervaren, raken we uit balans. Als gevolg van deze disbalans kunnen er allerlei klachten ontstaan zoals buikpijn, hoofdpijn, slecht slapen en concentratieproblemen. Het is uiteraard belangrijk eerst een eventuele lichamelijke oorzaak uit te sluiten.

Ik werk vanuit een holistische visie; dat wil zeggen dat alles met elkaar verbonden is. Ik kijk naar het grotere geheel en ga samen met de ouders en het kind op zoek naar de storing en de blokkades. Er kunnen verschillende oorzaken zijn en dus ook verschillende behandelmogelijkheden. Aan de hand van een kennismaking of intakegesprek zal ik bepalen wat het kind nodig heeft.

Ik maak gebruik van kindermassage, Bars, aromatherapie, creatieve vormen die helpen bij het leren ontspannen, helende verhalen en gedichten. En vanaf 2018 is daar kinderyoga bij gekomen als mooie aanvulling. De kindermassage is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar (jonger in overleg) en kan ook preventief ingezet worden. Vooral kinderen die moeite hebben met de prikkelverwerking, kinderen met add, adhd, kenmerken van autisme, hoogbegaafde kinderen, beweeglijke kinderen, kinderen met slaapproblemen, darm- of buikklachten (zonder medische oorzaak) kunnen veel baat hebben bij kindermassage. Het kan dan goed ingezet worden als behandeling, vaak in combinatie met etherische oliën.

Ook de Bars behandelingen zijn geschikt voor kinderen, zij zijn zeer ontvankelijk voor deze energie. Tijdens een Bars sessie of massage voel ik waar de blokkades zitten in het lichaam. Het is voor mij een prachtige werkwijze waarmee ik het kind kan helpen blokkades los te laten, waardoor de energie weer kan stromen.