Spring naar inhoud

Troostcirkel

Ik en Nicole Suijker van Clown Pippa follows her heart hebben een gezamenlijke missie: kinderen bij elkaar brengen die te maken hebben gehad met verlies. Zodat ze troost en herkenning bij elkaar kunnen vinden. Dit doen wij in de vorm van een troostcirkel. We starten met een pilot van drie keer voor de zomervakantie.

Een verlieservaring kan zijn het overlijden van een dierbare, van een huisdier, een scheiding of verhuizing. Of denk aan een thuissituatie waarin het gezin te maken heeft met een ziekte van een gezinslid of het verlies van eigen gezondheid. De impact van verlies kan zich op vele manier uiten bij kinderen. Wij zien dat kinderen niet altijd de ruimte voelen om zichzelf te zijn, om gezien en gehoord te worden in hun verdriet, boosheid of veranderd gedrag. Wij willen deze kinderen de ruimte bieden om troost en herkenning te vinden bij andere kinderen. Een ruimte waarin alle emoties er mogen zijn. Een lach en een traan.

Niets moet, alles mag. Wij spelen in op de behoeften van de kinderen en bieden ze spelenderwijs mogelijkheden aan die ze kunnen helpen de verlieservaring te integreren in hun dagelijks leven. Wij bieden o.a. creatieve werkvormen, spelactiviteiten, beweging en ontspanning. Kinderen in de basisschoolleeftijd zijn welkom bij onze troostcirkel die wij maandelijks op de woensdagmiddag organiseren. We starten met een pilot van drie keer voor de zomervakantie.

Locatie: Daltonschool de Leilinde

Stellingmolen 186-188  Papendrecht

Data: 10 mei, 7 juni en 5 juli 2023

Tijden: 14:45 – 16:00 (inloop 14:30)

Tarief per kind: 15,- per keer 

Gezinsprijs: 10,- per kind

Minimaal 5 aanmeldingen, maximaal 12

Aanmelden via zonnezieltjes@ziggo.nl  

Voor meer informatie: 06-81022710