Spring naar inhoud

Kindermassage, Coaching & Rouwbegeleiding

Kindermassage.

Aanraking is een eerste levensbehoefte en dan heb ik het over fijne, gewenste aanraking. Massage is helpend als jouw kind vastloopt en moeite heeft om te ontspannen. Als jouw kind klaagt over buikpijn of hoofdpijn zonder lichamelijke oorzaak, heeft dit vaak met spanningen te maken. Of als jouw kind niet in slaap kan komen of niet doorslaapt, kan massage ook helpend zijn. Loopt jouw kind vast op school of gaat jouw kind door een rouwproces? Ook dan is massage helpend, door de aanraking en het gebruik van zuivere essentiële oliën zal jouw kind weer zakken in het lijf en kan er weer ruimte komen.

Er komt rust in het systeem. Door deze rust zal jouw kind ook weer beter zijn of haar grenzen kunnen aanvoelen en zal het zich meer bewust worden van zichzelf. Het is mijn doel om jouw kind te begeleiden naar ontspanning en ik leer jou als ouder hoe je ook thuis jouw kind kunt helpen ontspannen. En vergeet daarbij jezelf niet;)

Ontspannen kun je leren

Een aantal voordelen van kindermassage op een rijtje: 

  • je kind kan zich beter ontspannen
  • je kind zal beter (in)slapen en uitgeruster wakker worden
  • de ademhaling zakt naar de buik en zal rustiger worden
  • je kind komt weer tot zichzelf en wordt zich bewust van het lichaam
  • je kind leert grenzen aanvoelen en krijgt meer zelfvertrouwen
  • afvalstoffen worden afgevoerd en spanning wordt losgelaten
  • massage helpt je kind prikkels te verwerken
  • je kind kan zich beter concentreren op school

'Ik ben met mijn zoontje van 6 jaar bij Liesbeth beland om mijn zoontje te helpen met het verwerken van prikkels en ontspanning te geven. Vanaf het eerste contact voelt het met Liesbeth zo goed om mijn verhaal te doen, vragen te stellen en ook bewust en kritisch naar ons als ouders te kijken. Zonder oordeel laat ze ons inzien dat sommige dingen helemaal niet erg zijn en je het soms gewoon moet laten gebeuren. Mijn zoontje heeft 3 massages gehad van Liesbeth wat hij in het begin best spannend vond. Al snel voelde het voor hem vertrouwd en kon hij zich helemaal ontspannen. Mama heeft het van Liesbeth geleerd en hij vindt het erg fijn als ik hem nu thuis masseer maar toch wil hij graag nog een keer naar Liesbeth omdat zij het nog beter kan! Dat zullen we ook zeker doen!' -Jeannette H. 

Het is belangrijk dat er wederzijds vertrouwen is tussen mij, het kind en de ouders. Er zal daarom eerst een (telefonisch) kennismakingsgesprek gepland worden, waarin we elkaar leren kennen en ik vragen zal stellen. Dan gaan we samen kijken hoe ik het kind het beste kan helpen. Je bent als ouder altijd aanwezig tijdens een massage. Veel van de massagetechnieken die ik toepas, kun je ook thuis gaan inzetten. Dit versterkt niet alleen de band tussen ouder en kind, maar zal ook het effect van de behandeling vergroten. Ik zal je dan ook met liefde laten zien hoe je thuis je kind kunt masseren.

De eerste massage kan spannend zijn voor een kind, ik kijk goed hoe het kind reageert en geef het alle tijd om los te laten en te ontspannen. Er is ruimte om aan te geven wat het kind voelt, als het iets niet fijn vindt of iets niet wil is het belangrijk dat dit geuit kan worden. Tijdens elk vervolgconsult evalueren we hoe het gaat met je kind. Ik masseer hoofd, rug, armen, handen, onderbenen en voeten en indien gewenst ook de buik. De eerste keer gebruik ik neutrale olie, daarna zal ik ook etherische oliën in gaan zetten voor een nog diepere ontspanning. Daarnaast ontvang je als ouder veel tips die je thuis kunt toepassen. 

'Lieve Liesbeth, bedankt voor je massages en je goede tips voor mijn meiden en mijzelf. Jouw kracht ligt echt in het aanvoelen wat iemand nodig heeft en je denkt mee op allerlei gebieden waar wij tegenaan lopen. Wat fijn dat jij ons weer een stapje verder hebt geholpen.' Marieke T.

*Het uurtarief voor de kindermassages is 60,-  Na de massage ontvang je van mij een betaalverzoek. 

Coaching & Rouwbegeleiding.

Soms is er meer nodig dan alleen massage, denk aan kinderyoga, coaching of begeleiding bij rouw. Samen bespreken we wat jouw kind nodig heeft en hoeveel sessies er ongeveer nodig zijn. Het is ook mogelijk om een traject af te nemen waarin we massage en coaching of rouwbegeleiding combineren. En het kan zijn dat jij als ouder ook behoefte hebt aan coaching of dat jouw kind nog erg jong is en ik jou ga begeleiden, zodat jouw kind hier ook baat bij zal hebben.

'Afscheid nemen is niet loslaten, het is een andere manier van vasthouden.'

Iedereen krijgt te maken met rouw in zijn of haar leven. 'Gezond rouwen' is heen en weer bewegen tussen het richten op het verlies en het richten op herstel. De meeste kinderen kunnen een verlies goed verwerken, soms stagneert de rouwverwerking en kunnen ouders merken dat het niet goed gaat. Denk aan vermijdingsgedrag, negatief denken, sombere gevoelens of zorgzaam gedrag zoals het verdriet van de ander over willen nemen.

'Rouw is de achterkant van liefde. Zonder liefde zou er ook geen rouw zijn.'

Vaak zijn de secundaire verlieservaringen die het gevolg kunnen zijn van een verlies, zoals het moeten verhuizen, een andere school of het verliezen van een bepaalde structuur net zo ingrijpend als de primaire verlieservaring. En denk ook aan het te maken krijgen met een ziekte in het gezin of een depressie bij één van de ouders. Soms met suïcide als gevolg... Als je het gevoel hebt dat je kind vastloopt in het proces, voel je dan welkom in mijn praktijk. Samen gaan we kijken wat jullie nodig hebben.

Dit is afhankelijk van de leeftijd van het kind en de situatie. De methode Poptalk is er om situaties in beeld te brengen, om het visueel te maken. Beelden zeggen immers meer dan duizend woorden... Deze methode met poppetjes kan kinderen én volwassenen helpen bij de verwerking van rouw en verlies. Poptalk spreekt het hoofd en het hart aan. De poppetjes die ik gebruik, maken van de kinderen echte verhalenvertellers. Het geeft duidelijkheid en overzicht en het visualiseren heeft ook een ontspannend effect op de hersenen.

Daarnaast kunnen er nog vele andere creatieve werkvormen ingezet worden of bijvoorbeeld het 'Rouw op je dak spel'. Ik werk op gevoel, dat betekent dat ik voel wat er nodig is en we niets forceren. De diensten die ik aanbied in mijn praktijk kunnen elkaar versterken. Denk aan een combinatie van massage, ontspanningsoefeningen en rouwbegeleiding.

Ook online contact is mogelijk, denk aan een telefonisch consult waarin ik jou handvatten en tips geef om weer verder te kunnen in het proces. Of we maken een afspraak in de natuur als jij dat wenst, een wandeling in het bos of ander natuurgebied kan ook helpend zijn. Omdat je letterlijk in beweging bent tijdens de sessie kunnen inzichten makkelijker landen. Er zijn dus diverse mogelijkheden en samen bepalen we jullie of jouw traject.

Bij tieners en volwassenen zet ik vaak de spiegelcoaching in als rouwbegeleiding. Omdat deze vorm van systemisch werk heel verhelderend werkt en een laagje dieper gaat, kan een spiegelsessie helend en transformerend zijn. Kijk hiervoor onder het kopje vrouwen.

'Rouw is een uitnodiging om bij jezelf naar binnen te gaan'.

*Het uurtarief voor de coaching en rouwbegeleiding bedraagt 65,- voor kinderen tot 14 jaar. Vanaf 14 jaar is je investering 70,- per uur. Kies je voor een traject, dan ben je voordeliger uit. Dit bespreken we vooraf. Heb je een vraag, neem contact op met mij via mail of telefoon. Ook geef ik workshops op locatie, denk aan een ouderworkshop op school: Hoe help ik mijn kind gezond rouwen? Of Rouw in de klas en Ontspanning in de klas voor leerkrachten. Neem contact op voor meer informatie en een offerte.