Spring naar inhoud

Kindermassage

Babymassage kent iedereen en gelukkig wordt kindermassage ook steeds bekender. Ik heb in de afgelopen jaren al prachtige resultaten mogen zien door de kindermassage. Kinderen in de leeftijd van 3 tot 16 jaar komen bij mij in de praktijk. Gun jouw kind deze ontspanning. 

*Een aantal positieve effecten van massage op een rijtje:

  • je kind kan zich beter ontspannen
  • je kind zal beter (in)slapen en uitgeruster wakker worden
  • de ademhaling zakt naar de buik en zal rustiger worden
  • je kind komt weer tot zichzelf en wordt zich bewust van het lichaam
  • je kind leert grenzen aangeven en krijgt meer zelfvertrouwen
  • afvalstoffen worden afgevoerd en spanning wordt losgelaten
  • massage helpt je kind prikkels te verwerken
  • je kind kan zich beter concentreren op school

'Ik ben met mijn zoontje van 6 jaar bij Liesbeth beland om mijn zoontje te helpen met het verwerken van prikkels en ontspanning te geven. Vanaf het eerste contact voelt het met Liesbeth zo goed om mijn verhaal te doen, vragen te stellen en ook bewust en kritisch naar ons als ouders te kijken. Zonder oordeel laat ze ons inzien dat sommige dingen helemaal niet erg zijn en je het soms gewoon moet laten gebeuren. Mijn zoontje heeft 3 massages gehad van Liesbeth wat hij in het begin best spannend vond. Al snel voelde het voor hem vertrouwd en kon hij zich helemaal ontspannen. Mama heeft het van Liesbeth geleerd en hij vind het erg fijn als ik hem nu thuis masseer maar toch wil hij graag nog een keer naar Liesbeth omdat zij het nog beter kan! Dat zullen we ook zeker doen!' -Jeannette H. 

Aanraking is een eerste levensbehoefte. Kinderen bij wie de huid onvoldoende wordt aangeraakt, groeien slechter, zijn vaker ziek, zijn minder sociaal en hebben weinig lichaamsbesef. Het is zelfs zo dat kinderen die weinig positieve ervaringen hebben met aanraking, hun grenzen minder goed aan kunnen geven. Het is belangrijk dat je gewenste lichamelijke aanraking ervaart, om ongewenste te kunnen herkennen. Het kind leert dus door massage zijn of haar grenzen aan te geven en wordt zich bewust van zijn of haar lichaam.

'Lieve Liesbeth, bedankt voor je massages en je goede tips voor mijn meiden en mijzelf. Jouw kracht ligt echt in het aanvoelen wat iemand nodig heeft en je denkt mee op allerlei gebieden waar wij tegenaan lopen. Wat fijn dat jij ons weer een stapje verder hebt geholpen.' Marieke T.

Het is belangrijk dat er wederzijds vertrouwen is tussen mij, het kind en de ouders. Er zal daarom eerst een (telefonische) kennismaking of intakegesprek gepland worden, waarin we elkaar leren kennen en ik vragen zal stellen. Dan gaan we samen kijken hoe ik het kind het beste kan helpen. Je bent als ouder altijd aanwezig tijdens een massage. Veel van de massagetechnieken die ik toepas, kun je ook thuis gaan inzetten. Dit versterkt niet alleen de band tussen ouder en kind, maar zal ook het effect van de behandeling vergroten. Ik zal je dan ook met liefde laten zien hoe je thuis je kind kunt masseren.

De eerste massage kan spannend zijn voor een kind, ik kijk goed hoe het kind reageert en geef het alle tijd om los te laten en te ontspannen. Er is ruimte om aan te geven wat het kind voelt, als het iets niet fijn vindt of iets niet wil is het belangrijk dat dit geuit kan worden. Tijdens elk vervolgconsult evalueren we hoe het gaat met je kind. Ik masseer hoofd, rug, armen, handen, onderbenen en voeten en indien gewenst ook de buik. De eerste keer gebruik ik neutrale olie, daarna zal ik ook etherische oliën in gaan zetten voor een nog diepere ontspanning. Daarnaast ontvang je als ouder veel tips die je thuis kunt toepassen. 

 

Let op: er wordt niet gemasseerd als het kind ziek is, een infectie heeft, koorts heeft, last heeft van eczeem of uitslag of een botbreuk heeft. Wratjes en wondjes moeten van tevoren worden afgeplakt met een pleister! Graag douchen vooraf ivm de hygiëne.