Spring naar inhoud

Leven met endometriose

Ik heb zelf endometriose en als ervaringsdeskundige, rouwcoach en energetisch massagetherapeut begeleid ik ook vrouwen met endometriose. Als je de diagnose krijgt en dit duurt helaas vaak jaren bij vrouwen met endometriose voordat zij de juiste diagnose krijgen, doorloop je een rouwproces. Er komt van alles op je af en de ziekte heeft invloed op jouw hele leven. Je relatie, kinderwens, je werk, sociale contacten. Maar vooral de pijn en de vermoeidheid kunnen je dagelijks functioneren belemmeren. Je verliest het vertrouwen in je lichaam, misschien kom je in een fertiliteitstraject terecht of zit je al langere tijd in de ziektewet. Kortom; endometriose beïnvloedt je dagelijks leven.

Zelf kreeg ik de diagnose op mijn 29e na een jarenlange zoektocht en extreme pijn en onvervulde kinderwens. Ik raakte mijzelf kwijt in het hele proces, was depressief en kon geen volle dagen meer werken. Ik realiseerde mij dat ik zo niet door kon gaan en mijn vertrouwen in de medische wereld was op dat moment heel laag. Ik ben een traject gestart bij een holistisch therapeut en heb veel innerlijk werk gedaan. Daarnaast ging ik op zoek naar alternatieve en aanvullende therapieën, omdat de hormonen die mij werden voorgeschreven niet het gewenste effect hadden. Zo kwam ik in de wereld van de homeopathie, Chinese kruiden, osteopathie, healing en massages. De massages gaven mij langzaam het vertrouwen terug in mijn lijf, ik ervaarde weer gewenste aanraking. En ik kreeg EMDR voor mijn angst voor pijn en inwendige onderzoeken. Zo kwam ik steeds een stapje verder.

Na een second opinion in het Bravis ziekenhuis ben ik uiteindelijk voor een grote operatie gegaan waar helaas mijn linker eierstok verwijderd moest worden. Het was een heftige operatie en een lang herstel, maar dankzij al het innerlijk werk en de voorbereidingen die ik had gedaan heb ik deze periode als heel positief ervaren. En er kwam ruimte in mijn buik, letterlijk want in 2018 mocht ik toch nog moeder worden. Onverwacht... Ik was inmiddels bijna 38 jaar en mijn zoontje is gehaald met een keizersnede, ik mocht door de operatie niet natuurlijk bevallen. Dit was eerst een grote teleurstelling, maar ook deze operatie heb ik uiteindelijk als iets heel moois ervaren.

Endometriose Awareness 2023

Mijn klachten zijn nog steeds aanwezig, nu 6 jaar na de grote 'schoonmaak-operatie' maar zijn nooit meer zo hevig teruggekomen als toen. Ik kan functioneren, mits ik goed naar mijn lichaam luister. Mits ik op tijd rust neem, mijzelf af en toe een fijne massage gun, mijn grenzen aangeef en ik op mijn voeding en beweging let. Dit is zeker niet makkelijk en vooral met een actieve kleuter in huis;) Maar ik ben inmiddels zoveel kennis en ervaringen rijker, dat ik klaar ben om andere vrouwen te begeleiden in dit proces. Ik heb van mijn allergrootste pijn, mijn kracht gemaakt. Lees verder als je wilt weten hoe een traject bij mij eruit ziet of maak een (telefonische) afspraak voor een vrijblijvende kennismaking.

Leven met endometriose traject: je kunt kiezen uit een online traject of een live traject bij mij in de praktijk in Papendrecht. Ik bied diverse hulp aan in de vorm van coaching, voedingsadvies (ik ben ook orthomoleculair voedingstherapeut), healing in de vorm van Reiki of Access Bars en massages die jou helpen het vertrouwen terug te krijgen in je lijf. Ook rouwbegeleiding bij een onvervulde kinderwens of miskraam is mogelijk.

Een online traject bestaat uit: -kennismaking/intake telefonisch of digitaal en het opstellen van een persoonlijk plan. -Coaching op het gebied van voeding, leefstijl, mindfulness, online meditaties etc. -Coaching op het gebied van aanvaarding van de ziekte, begeleiding kinderwens en rouwbegeleiding. -De eerste maand hebben we elke week contact en ik ben dagelijks bereikbaar voor vragen over het proces. *Ben jij klaar om aan jezelf te werken, om jezelf terug te vinden en jouw leven met endometriose anders in te vullen? Plan dan een intake in en we gaan samen op zoek naar de beste persoonlijke begeleiding op maat. We bespreken dan ook meteen jouw financiële mogelijkheden, want ik weet dat dit soms een belemmering kan zijn. Maar jij verdient de juiste hulp en begeleiding.

Een live traject in mijn praktijk bestaat uit: -kennismaking/intake en het opstellen van een persoonlijk plan. -Coaching in mijn praktijk of digitaal op het gebied van voeding, leefstijl, mindfulness en ontspanning. -Live coaching sessies in de praktijk op het gebied van aanvaarding, kinderwens en rouwbegeleiding. In mijn praktijk kan ik andere werkvormen aanbieden dan in een online traject. -Extra's in het live traject zijn de energetische behandelingen en massages, speciaal afgestemd op jouw behoeften. Hierbij zet ik etherische oliën in die ondersteunend kunnen werken. Ook bij dit traject kijken we samen naar de mogelijkheden. Wees welkom in mijn praktijk aan huis.

Voor mijn persoonlijke verhaal in een notendop kun je deze video bekijken van november 2022; ik mocht spreken tijdens een endolounge in het Bravis ziekenhuis in Roosendaal. Ik vertelde over mijn ervaringen met endometriose en zelfmanagement: de regie over je eigen leven herpakken. https://www.facebook.com/ZonneZieltjes/videos/1333133780793417

Daarnaast schrijf ik regelmatig voor het blad van de Endometriose Stichting; De Buikspreker. En je kunt mij ook volgen op de Facebookpagina: Leven met endometriose.