Spring naar inhoud

Massage, Rouwbegeleiding & Spiegelcoaching

Ontspanningsmassage.

Ben jij toe aan ontspanning en gun je jezelf een moment voor jou? Maak dan nu een afspraak en ervaar zelf wat een ontspanningsmassage kan doen.

'Mijn hoofd zoveel leger, mijn benen weer lekker zwaar. Het kan weer stromen...'

Ik vind het belangrijk dat jij je op je gemak voelt bij mij, de eerste keer neem ik dan ook de tijd voor een kop thee en kunnen we kennismaken. Ik zorg voor fijne muziek op de achtergrond, warmte, sfeer en een heerlijke geur in de ruimte. Ik werk met zuivere etherische oliën van Young Living en DoTerra. Deze oliën kunnen jou ondersteunen in jouw proces en het is ook mogelijk een rollertje met olie te maken na de massage die je handig mee kunt nemen in je tas. 

'Het was heerlijk!! Op weg naar jou toe vond ik het spannend, tijd voor mezelf, ontspannen, niet bezig zijn?? Kan ik dat wel? Weet ik nog hoe dat moet? Jij stelde mij helemaal op mijn gemak en ja, ik begon na korte tijd echt te ontspannen. Kon zelfs even stoppen met denken, denken over wat er allemaal nog moet gebeuren. Gewoon even weer terug in het hier en nu en in mijn lijf. Dankjewel Liesbeth, dank je dat jij mij de weg terug in mijn lichaam hebt laten zien en voelen.'

Mijn massages zijn niet spiergericht, maar ik werk op jouw 'energiehuishouding' zodat je weer in balans zult komen, terug bij jouw gevoel. Ik voel waar er blokkades zitten in jouw lichaam en door de massage kunnen deze blokkades opgelost worden en zal jouw energie beter gaan stromen. Als jij hooggevoelig bent of een burnout hebt, is het extra belangrijk om op tijd te ontspannen en je systeem te ontdoen van alle prikkels. Zie het als een schoonmaak van je systeem. Daarom is het ook heel belangrijk dat je na de massage voldoende water drinkt, zodat afvalstoffen afgevoerd kunnen worden.

Massage is ook heel effectief bij depressieve klachten, het is wetenschappelijk bewezen dat massage een positief effect heeft. Of als je door een rouwproces gaat is aanraking een essentieel onderdeel van de begeleiding die ik geef. Je lijf rouwt tenslotte ook mee en je kunt allerlei lichamelijke klachten ontwikkelen. De massages die ik geef zijn ook geschikt voor vrouwen met bijvoorbeeld fybromyalgie of endometriose.

Je kunt kiezen uit onderstaande massages: 

  • Ontspanningsmassage van hoofd, rug, nek, schouders en armen.
  • Complete lichaamsmassage eventueel aangevuld met een buikmassage. (dit wordt vooraf besproken)
  • Vlindermassage; een hele fijne en bijzondere massage die jou terugbrengt bij je gevoel. Zeer geschikt als rouwmassage.
  • Ontspanningsmassage van rug, nek, schouders, armen en voeten aangevuld met klankschalen.
  • Massage op maat met verschillende etherische oliën, samen kiezen we zes oliën die ik zal gebruiken voor de massage.

*Je betaalt een uurtarief van 70,-  Vooraf zullen we de duur van het consult bespreken. *Voor nieuwe klanten is er een mooie welkomstaanbieding: ontvang een massage en betaal de eerste keer 50,- per uur. *Wil jij vaker komen, dan kun je kiezen voor een abonnement; in mijn praktijk bespreken we de mogelijkheden.

Rouwbegeleiding.

Ga jij momenteel door een periode van rouw en voel je dat je hierbij hulp kunt gebruiken? Neem gerust vrijblijvend contact op met mij.

Rouw is rauw, je gaat door verschillende fases heen. En rouw is niet alleen het overlijden van een dierbare, maar kan ook te maken hebben met een scheiding, verlies van werk of gezondheid of het hebben van een ziek kind. Je kunt jezelf hierin kwijtraken en dan is het fijn als er iemand met jou mee kijkt en een stukje met je mee loopt.

Samen kijken we tijdens het kennismakingsgesprek wat jij nodig hebt. Soms is dat een traject van vier consulten of een combinatie van massages en begeleiding in de vorm van coaching, zoals spiegelcoaching. Het kan ook zijn dat ik een langere periode met jou mee mag lopen en we elkaar maandelijks zien. En dat we steeds afstemmen op wat jij op dat moment nodig hebt.

'Wat ik fijn vind van de sessies bij Liesbeth is dat ze aanvoelt wat je nodig hebt om de puzzelstukjes van je levenspad op de voor jou juiste manier een plek te geven'. 

Spreekt mijn manier van werken jou aan? Neem dan contact op met mij en houdt ook social media in de gaten voor workshops en andere evenementen over rouwen. Of kijk onder het kopje kinderen voor meer informatie over rouwbegeleiding.

*Het uurtarief is 70,-  Het afnemen van een traject is altijd voordeliger dan het boeken van losse consulten. *Wil jij online coaching of rouwbegeleiding? Samen bespreken we de mogelijkheden in een telefonisch gesprek.

 

Spiegelcoaching.

Spiegelen, wat is dat nu eigenlijk? Spiegelen is de reflectie van onszelf in de ander zien. Alles en iedereen om ons heen reflecteert wat er in onze binnenwereld speelt, wat nog geheeld en getransformeerd mag worden. Vanaf het moment dat ik met het spiegelen in aanraking kwam, ging ik anders kijken naar mezelf en de wereld om mij heen. Kon ik oordelen makkelijker loslaten, de ander laat mij tenslotte zien wat er ook in mij leeft.

'De ogen zijn de vensters op de wereld en op de ziel'.

Ik heb de 'Spiegel je Wijs methode' geleerd van mijn coach Marian van Tour. Deze methode werkt met opstellingen waarin gekleurde A4-tjes, die delen representeren die doorvoeld mogen worden. Ik vertaal voor jou de kleuren en de plaats waar je de delen neerlegt en samen gaan we alles aanvullen tot het voor jou goed voelt. Uiteindelijk verbinden we de delen met elkaar, om éénwording te bereiken van de positieve en negatieve kanten in onszelf. Het gaat tenslotte om alles aankijken, jouw schaduwstukken durven zien en omarmen zodat het Licht erbij kan. Geen licht zonder donker, kijk in mijn logo naar de Zon en de Maan. Zij horen bij elkaar en symboliseren deze éénheid.

Uiteindelijk zul jij je zoveel lichter voelen, meer in je kracht komen en klaar zijn voor grootse stappen. De energie kan weer gaan stromen, je zult je kinderen beter begrijpen, meer verbinding voelen in relaties. Er is zoveel mogelijk. Hieronder vertel ik je in welke situaties spiegelen waardevol kan zijn.

'Mijn relatie met mijn moeder is na de eerste sessie al zoveel sterker geworden. We kunnen nu over onze gevoelens praten, dat was voorheen niet denkbaar. Ik voelde me heel krachtig na deze sessie en ik kijk uit naar het vervolg'. -W. K. 

Een spiegelsessie is waardevol voor jou als je vastloopt in je relatie, samen gaan we kijken wat jouw partner jou spiegelt en wat jij bij jezelf kunt aanvullen om weer in verbinding te komen met jezelf en je partner. Ben jij onzeker, loop je vast op je werk en weet je niet welke kant je op wilt? Loop je tegen het gedrag van je kinderen aan? Wil je weten wat jouw kinderen jou laten zien, wat zij jou spiegelen? 

Kinderen zijn onze grootste spiegels en als jij dit gaat inzien, zal er meer rust en harmonie komen in je gezin. Erger jij je aan gedrag van een collega of familielid? Of mis jij een hechte band met je ouders? Kun je niet met je ex-partner overweg? Heb je overgewicht en zit je niet lekker in je vel? Dit zijn allemaal mooie stukken om naar te gaan kijken. Ook in een rouwproces is het spiegelen zeer waardevol. Je kunt je overleden dierbare opstellen of bijvoorbeeld spiegelend gaan kijken naar het verlies van gezondheid of werk.

Every tear tells a story

Ik deel een voorbeeld van een spiegelsessie in een traject rouwbegeleiding: Deze vrouw startte het traject met een ontspanningsmassage om dichter bij haar gevoel te komen. Haar thema's waren al snel duidelijk: gezien en gehoord worden, geloven in zichzelf en de verbinding met haar ouders herstellen. Haar beide ouders zijn overleden en haar jeugd was niet makkelijk. In haar herinnering was haar vader bijna nooit thuis en was haar moeder er wel, maar niet echt Aanwezig. Niet liefdevol, ze werd niet gezien. Er was wel liefde, maar die voelde niet onvoorwaardelijk.

Haar hele leven heeft zij het gevoel gehad dat het haar schuld was dat haar ouders uit elkaar gingen. Dat het haar schuld was dat haar vader vluchtte in een verslaving. We stelden haar innerlijk kind op, het meisje dat zich zo eenzaam voelde en vulde alles aan wat zij nodig had. Wat zij niet heeft gevoeld; veiligheid, geborgenheid en oprechte aandacht. Dit meisje heeft de overtuiging vastgezet dat zij het allemaal alleen moest doen. Dat zij niet goed genoeg was, dat ze hier beter niet kon zijn...
We stelden ook haar innerlijk kind als baby op. Daar voelde ze ineens wel die liefde, daar was geen schuldgevoel. Daar was wel geborgenheid. 'Je was dus wel gewenst', zei ik. Dit inzicht bracht alles in beweging en maakte dat zij kon zien dat ze uit liefde geboren was. En dat de keuzes die haar ouders daarna hebben gemaakt, hun eigen verantwoordelijkheid was. Niet die van dat kleine meisje, ze mocht de verantwoordelijkheid teruggeven. En tegelijk haar eigen verantwoording voor haar leven weer oppakken. Haar eigen weg uit gaan stippelen, los van het verleden maar vanuit haar vrouwelijke intuïtie.
In de sessie heeft ze haar ouders kunnen vergeven, maar daarvoor mocht eerst de boosheid en teleurstelling uitgesproken worden. Want ook die mocht er zijn. Moest eerst worden toegelaten.
Uiteindelijk wilde ze gewoon een moeder, een moeder die er was. Met Aandacht, met onvoorwaardelijke liefde. De moeder die zij zelf wel kan zijn voor haar kind. We hebben de kinddelen met haarzelf verbonden en daarna haar ouders met elkaar verbonden. Ze mocht visualiseren dat zij het kleine meisje vasthielden, haar knuffelde zoals ze dat vroeger eigenlijk nodig had... Daarna heeft ze haar ouders hand in hand zien weglopen en ze bedankt voor de lessen.
Ze mag dit stuk nu loslaten zodat zij haar eigen plek gaat innemen en verder kan. Ze mag zich gaan overgeven aan de verandering, de transformatie die ze nu doormaakt. Het was bijzonder om deze sessie te mogen begeleiden en heel fijn als iemand zich zo kan openstellen.
Wil jij ook een spiegelsessie ervaren? Maak dan een afspraak in mijn praktijk en ik houd jou met liefde de spiegel voor. ♥
*Een spiegelsessie duurt gemiddeld 2 uur. Je betaalt een uurtarief van 70,-