Spring naar inhoud

Rouwinspiratie

Op deze pagina vind je mooie gedichten en inspirerende teksten, troostliedjes, (boeken)tips en links naar mooie en handige websites. We beginnen met deze prachtige tekst, geschreven door Marian van Leeuwen:

'Ik mis je en wat mis ik dan vraag ik mijzelf? Misschien mis ik de heelheid van een wereld. Misschien mis ik de streling van liefde. Misschien mis ik de zachtheid van stemmen. Misschien mis ik mijzelf.

Ik mis je en alles wat ik mis lijkt zo ver weg. Misschien mis ik de geur van vroegere dagen. Misschien mis ik de felheid van de kleuren. Misschien mis ik het zomerlicht door de ramen.

Ik mis je en mis alles van mijzelf in jou. Misschien mis ik de moed om zomaar te gaan. Misschien mis ik het verlangen om los te laten. Misschien mis ik alle muziek als een reis. Ik mis mijn jas.

Ik mis mij en ik mis jou, mis ons samen. Misschien mis ik het bravoure van een ander avontuur. Misschien mis ik de andere straat, dat andere land. Misschien mis ik mijn verloren sleutels.

Ik mis en het mist mij, dat deel van een geheel. Ik mis de rest, het verleden. Ik mis de ochtenden, het ontwaken. Ik mis een open deur, de uitnodiging. Ik mis zelfs het gemis. Ik mis alles wat er nu niet is.'

Bestaat er een medicijn tegen verdriet? Bekijk dit inspirerende filmpje van Manu Keirse, hoogleraar verliesverwerking. Link filmpje You Tube Manu Keirse

Troostliedje: Maaike Ouboter - Dat ik je mis....

In mijn praktijk maak ik ook gebruik van kinderboeken en verhalen. Hier een aantal boekentips voor kinderen:

  • Dag, oude beer - Christina Kadmon/Udo Weigelt
  • Vaarwel - Nathalie Slosse (herinneringsboekje)
  • Toverdruppels - Nathalie Slosse
  • Ik krijg tranen in mijn ogen als ik aan je denk - Ineke van Essen
  • Misschien is doodgaan wel hetzelfde als een vlinder worden - Pimm van Hest
  • Ik wil je nooit vergeten - Joanna Rowland
  • Lieve oma Pluis - Dick Bruna (voor de allerkleinste)
  • Kikker en het Vogeltje - Max Velthuijs
  • Diverse herinneringsboekjes zijn te koop in de boekhandel, ik ben bezig mijn eigen herinneringsboekje te ontwikkelen voor cliĆ«ntjes van ZonneZieltjes.

Arianne van Fine Art Haakwerk maakt hele mooie producten voor mijn praktijk, zoals onderstaande vlinder. Dit is een gehaakt vlindertje met een rupsje dat je los kunt maken. Een vlinder kan symbool staan voor een overleden dierbare of kindje/miskraam. Er komen ook Engeltjes, zonnetjes en andere mooie dingen die verkrijgbaar zullen zijn in mijn praktijk of die ik meegeef aan het einde van een traject. Hoe mooi is het om een traject rouwverwerking af te sluiten met iets symbolisch? Je vindt bij Arianne nog veel meer mooie en leuke dingen die je cadeau kunt geven of neem contact op met haar voor een persoonlijk haakwerk.