Spring naar inhoud

Spiegelcoaching

'De ogen zijn de vensters op de wereld en op de ziel'. 

Spiegelen, wat is dat nu eigenlijk? Spiegelen is de reflectie van onszelf in de ander zien. Alles en iedereen om ons heen reflecteert wat er in onze binnenwereld speelt, wat nog geheeld en getransformeerd mag worden. Vanaf het moment dat ik met het spiegelen in aanraking kwam, ging ik anders kijken naar mezelf en de wereld om mij heen. Kon ik oordelen makkelijker loslaten, de ander laat mij tenslotte zien wat er ook in mij leeft.

We spreken over de positieve spiegel en de negatieve spiegel. Mooie eigenschappen die je ziet bij een ander, weerkaatsen delen in jezelf. Je kunt alleen dat herkennen in de ander, als het ook in jou zit. Kijk jij op tegen een krachtige vrouw vol zelfvertrouwen? Weet dan dat deze kracht en dit vertrouwen ook in jou zit! Samen gaan we kijken hoe jij weer in deze kracht kan gaan staan, hoe jij deze eigenschappen kunt versterken. Dit is de positieve spiegel, de negatieve spiegel zijn negatieve dingen die je bij de ander ziet, maar ook stukken van jezelf zijn. Dit kan confronterend zijn, waar jij je aan ergert bij de ander zegt ook iets over jou... Maar door dit wel aan te kijken, in de spiegel durven kijken kun je zoveel leren en de diepte in gaan bij jezelf. Je kunt stukken helen en dit ook weer terugzien bij de ander. *Luister eens naar deze inspirerende podcast. 

'Als je lijdt onder het aanzien van andermans proces, dan heb je je eigen pijn nog niet verwerkt'. - Hans Stolp

Ik heb de 'Spiegel je Wijs methode' geleerd van mijn coach Marian van Tour. Deze methode werkt met opstellingen waarin gekleurde A4-tjes, die delen representeren die doorvoeld mogen worden. Ik vertaal voor jou de kleuren en de plaats waar je de delen neerlegt en samen gaan we alles aanvullen tot het voor jou goed voelt. Uiteindelijk verbinden we de delen met elkaar, om éénwording te bereiken van de positieve en negatieve kanten in onszelf. Het gaat tenslotte om alles aankijken, jouw schaduwstukken durven zien en omarmen zodat het Licht erbij kan. Geen licht zonder donker, kijk in mijn logo naar de Zon en de Maan. Zij horen bij elkaar en symboliseren deze éénheid.

Uiteindelijk zul jij je zoveel lichter voelen, meer in je kracht komen en klaar zijn voor grootse stappen. De energie kan weer gaan stromen, je zult je kinderen beter begrijpen, meer verbinding voelen in relaties. Er is zoveel mogelijk. Hieronder vertel ik je in welke situaties spiegelen waardevol kan zijn en je leest een aantal reacties van cliënten na een spiegelsessie/traject. 

'Mijn relatie met mijn moeder is na de eerste sessie al zoveel sterker geworden. We kunnen nu over onze gevoelens praten, dat was voorheen niet denkbaar. Ik voelde me heel krachtig na deze sessie en kijk uit naar het vervolg'. -W. K. 

Een spiegelsessie is waardevol voor jou als je vastloopt in je relatie, samen gaan we kijken wat jouw partner jou spiegelt en wat jij bij jezelf kunt aanvullen om weer in verbinding te komen met jezelf en je partner. Ben jij onzeker, loop je vast op je werk en weet je niet welke kant je op wilt? Loop je tegen het gedrag van je kinderen aan? Wil je weten wat jouw kinderen jou laten zien, wat zij jou spiegelen? Kinderen zijn onze grootste spiegels en als jij dit gaat inzien, zal er meer rust en harmonie komen in je gezin. Erger jij je aan gedrag van een collega of familielid? Of mis jij een hechte band met je ouders? Kun je niet met je ex-partner overweg? Heb je overgewicht en zit je niet lekker in je vel? Dit zijn allemaal mooie stukken om naar te gaan kijken. Ook in een rouwproces is het spiegelen zeer waardevol. Je kunt je overleden dierbare opstellen of bijvoorbeeld spiegelend gaan kijken naar het verlies van gezondheid of werk.                                                              

                                                                Ik houd je de spiegel met liefde voor. 'Door te kijken naar de spiegel die mijn kinderen mij voorhouden, heb ik ook een deel van mijn innerlijk kind kunnen helen. Ik kan nu veel makkelijker mijn verwachtingen loslaten en gewoon lekker spelen met mijn kinderen. Ik geniet van deze momentjes en als zij bepaald gedrag laten zien, kan ik nu een stapje terugdoen en bij mezelf blijven in plaats van meteen boos of geïrriteerd te reageren.' -M.Z. 

'Ik liep vast op mijn werk en daarnaast was ik altijd maar voor iedereen aan het zorgen, behalve voor mezelf. In een spiegelsessie heb ik kunnen zien waarom ik het zo moeilijk vind om mijzelf op de eerste plaats te zetten. En heb ik hierin al veel om kunnen buigen en meer liefde voor mijzelf ervaren. Ik durf nu meer naar mijn gevoel te luisteren en ik ben bezig om mij te laten omscholen. Ik ga uiteindelijk voor mijzelf beginnen! En dat allemaal dankzij twee sessies met hele mooie inzichten. Daarnaast gun ik mijzelf af en toe een massage bij Liesbeth. Een aanrader!' -K.M.

*Je betaalt een uurtarief van 70,-  Je kunt ook kiezen voor een traject wat altijd voordeliger is. Ik zie jou graag, je bent welkom. ♥